Calçotades a Can Bajona
Cap de setmana familiar
Colònies escolars
Aventura i diversió
Estades esportives
Especial Celebracions

Entorn


La Granja Escola Can Bajona està situada al Solsonès, al Pre-Pirineu, al terme municipal de Clariana del Cardener, a 7 km. de Solsona i a 12 km de Cardona. Vorejades de grans extensions de boscos que ens ofereixen un paisatge muntanyenc, on podem gaudir de la Natura: al llindar del Pantà de St. Ponç i molt a prop de les pistes d’esquí del Port del Compte, el Castell de Cardona i la Muntanya de Sal, entre moltes altres.

Població que encara avui manté els seus principals atractius, la calma i la riquesa d’un patrimoni històric i cultural. Alguns dels atractius que no us podeu deixar perdre de visitar són: El Nucli Antic, La Catedral, Pou de Gel, Museu del Ganivet, Museu Diocesà i el Castell Vell.

El castell de Cardona és probablement la fortalesa medieval més important de Catalunya. Està situat dalt d’un turó que domina la vall salina i la del Cardener.

A Cardona, el recinte Mina Nieves va ser una de les explotacions de sals potàssiques més importants d’Europa fins a l’any 1990. Es poden fer visites guiades a l’interior de la muntanya de sal.

Bonica Església Romànica que dins del seu interior te una singular cripta. El conjunt constitueix una obra de referència dintre del Romànic Lombard a Catalunya.

Bonic pantà i presa que acumula les aigües del riu Cardener. Si poden fer excursions a peu, bicicleta…

És una de les serres que limita la Vall D´Ora. Si poden observar bonics paisatges. S’aconsella fer-hi excursions a peu

Singular presó situada en la Serra de Busa i utilitzada durant la guerra del francès.

Preciosos paisatges de muntanya on i podem observar les tranquil.les i transparents aigües del riu Aiguadora.

Català